Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалко! Вики Томова изпусна шансовете си срещу 19-ата в света на силния турнир в Пекин

27 септември 2024, 12:52 часа • 323 прочитания

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отпадна във втория кръг на силния турнир от сериите WTA 1000 в Пекин, след като отстъпи на 19-ата в световната ранглиста Паула Бадоса с 3-6, 2-6. Томова имаше своите шансове и в двата сета, но не се възползва и загуби след близо 90 минути битка.

Виктория Томова отпадна от WTA 1000 Пекин

Виктория Томова влезе в Пекин в добра форма и самочувствие, след като стигна 1/4-финал в Сеул преди това. Българката тръгна с победа над украинка, за да си уреди сблъсък с опонентка от топ 20 на света. А в двубоя срещу Бадоса се потвърдиха прогнозите, че Томова има добри шансове за голям пробив.

Вики пропусна шансовете си срещу Паула Бадоса

Макар и да е 51-ва в света, Томова започна равностойно срещу Бадоса, като и двете тенисистки допускаха повече грешки от обичайното. Испанката направи ранен пробив, но Виктория веднага върна пробива и изравни геймовете. В седмия гейм българката имаше точка за пробив, но не успя да я реализира.

Виктория Томова

Томова пропиля 5 от 6 точки за пробив

Това се оказа и повратен момент в мача, тъй като българката изпусна възможността си да поведе с пробив. След това Бадоса на свой ред проби и успя да затвори сета с 6-3. Във втората част испанката отново направи ранен пробив, а Томова имаше четири точки за връщане на пробива в шестия гейм, но не успя да ги материализира.

Впоследствие Бадоса направи нов брейк и спечели с 6-2. 15-ата поставена в схемата на турнира спаси пет от шестте точки за пробив пред Томова в целия мач, което се оказа решаващо за крайния изход. В следващия кръг Бадоса ще се изправи срещу Ребека Шрамкова от Словакия или 22-та в схемата рускиня Екатерина Александрова.

В Пекин трябваше да играе и най-добрият ни тенисист при мъжете Григор Димитров, но той се оттегли заради контузия. Мъжката надпревара в китайската столица е от сериите ATP 500, а сега Гришо таи надежди за участие на Мастърса в Шанхай, който е значително по-престижен турнир, но започва съвсем скоро.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес