Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалко: Григор Димитров се оттегли от силен турнир в Щатите

23 юли 2024, 09:46 часа • 738 прочитания

Голямата тенис звезда на България Григор Димитров се отказа от участие на силния турнир от сериите ATP 500 във Вашингтон, САЩ. Причината за оттеглянето най-вероятно е контузията, която Гришо получи в двубоя си срещу Даниил Медведев на Уимбълдън.

Григор Димитров се отказа от турнира във Вашингтон

Припомняме, че Григор Димитров не успя да доиграе 1/8-финалния си двубой срещу Медведев, като се отказа още в първия сет след контузия. Българинът започна много позитивно срещата, но травма не му позволи да се конкурира с руснака за място на 1/4-финалите.

ОЩЕ: Каква е контузията на Григор Димитров?

Григор Димитров

Гришо се възстановява от контузия

Сега Григор работи върху пълноценното си възстановяване, като изглежда, че все още не е готов за игра. Българинът бе поставен като водач в схемата на турнира във Вашингтон, след като бе с най-висок ранкинг от всички участници.

През миналата година Гришо стигна до 1/2-финалите във Вашингтон, което означава, че сега със сигурност ще загуби точки за световната ранглиста. Това по всяка вероятност означава, че българинът ще напусне и топ 10 на света - поне временно.

Новият водач в схемата на турнира е американецът Бен Шелтън, който е 14-и в света. Карен Хачанов, Себастиан Корда, Франсис Тиафо и Адриан Маранино са други имена, които са сред фаворитите за титлата. Може да видите заявките за Вашингтон в линка.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес