Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Историческо: Карлос Алкарас детронира Джокович и е новият крал на Уимбълдън

16 юли 2023, 21:00 часа • 3696 прочитания
Реклама

Карлос Алкарас е новият крал на Уимбълдън. 20-годишният испански тенисист успя да детронира Новак Джокович, след като го победи в петсетова драма. Двубоят завърши при резултат 3:2 (1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6 и 6:4) сета за Алкарас, който стана един от най-младите шампиони на турнира след Борис Бекер и Бьорн Борг. Двубоят между испанеца и Джокович пък продължи над 4 часа и 40 минути.

Драмата на Уимбълдън 

Първият сет мина изцяло под диктовката на Новак Джокович, който не остави никакви шансове на младия си съперник и заслужено затвори частта с категоричното 6:1. Вторият сет бе доста по-оспорван и Карлос Алкарас успя да затрудни максимално именития си противник като вкара частта в тайбрек. В него младият испанец демонстрира отлична игра и го спечели със 7:6.

Алкарас бе по-свеж в края 

Алкарас вдигна оборотите в третия сет и показа страхотна игра като даде само един гейм на Новак Джокович, за да спечели с 6:1 и да поведе с 2:1 в общия резултат. В ответният сет обаче младият испанец не успя да задържи нивото и позволи на сърбина да изравни и да прати мача в решителен пети сет. В него двамата тенисисти показаха отличен тенис, но Алкарас бе по-свежият от 16 години по-стария си съперник и спечели турнира след 6:4.

Край на серията на Джокович

По този начин Карлос Алкарас сложи край на серията от четири поредни титли на Уимбълдън на Новак Джокович. Това пък бе едва втория трофей от турнир от големия шлем за 20-годишния испанец. През 2022-ра той спечели Откритото първенство на САЩ. Джокович пък не успя да спечели своята 24-та титла от турнир от Големия шлем и общо осма на Ол Инглънд Клъб.

Вчера пък Маркета Вондрушкова триумфира при дамите.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес