Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И протестиращи не спряха Григор за перфектен старт на Уимбълдън (ВИДЕО)

05 юли 2023, 17:55 часа • 3296 прочитания

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров стартира по перфектен начин участието си на третия за годината турнир от Големия шлем Уимбълдън. Гришо успя да победи японския квалификант Шо Шимабукуро с 6-1, 6-2, 6-1, за да се класира за втория кръг.

Григор Димитров с експресна победа на старта на Уимбълдън

По програма Димитров трябваше да изиграе първия си мач още във вторник, но неспирните дъждове над кортовете на Ол Ингланд Клъб отложиха срещата с Шимабукуро. Двамата все пак излязоха на корта в сряда, но срещата отново бе белязана от прекъсвания.

Екоактивисти прекъснаха мача на Гришо

Григор спечели убедително първия сет с 6-1, като в края на частта имаше кратко прекъсване заради преваляване. В началото на втория сет пък мачът на Гришо бе прекъснат от екоактивисти (ВИДЕО), които в знак на протест срещу производството на нови изкопаемите горива разпръснаха конфети по целия корт.

Григор не остави шансове на Шо Шимабукуро 

По-късно отново заваля дъжд и паузата се удължи. Това обаче не наруши ритъма на Григор, който продължи да доминира на корта. Той даде само два гейма на съперника си във втората част, а в третия сет японецът стигна до само един спечелен гейм.

Във втория кръг Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Иля Ивашка - Федерико Кория. В третия кръг пък българинът може да срещне 10-ия в света Франсис Тиафо, който преди няколко седмици спечели турнира на трева в Щутгарт.

ОЩЕ: ВИДЕО: Търсят име на "изобретен" от Григор гениален удар

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес