Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор вдъхнови Алкарас да изведе Европа до драматичен триумф на Laver Cup (ВИДЕО)

23 септември 2024, 10:38 часа • 1257 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров успя да спечели Laver Cup с отбора на Европа, детронирайки отбора на Света с драматичен развой и резултат 13:11. В последния мач Карлос Алкарас успя да победи финалиста от US Open Тейлър Фриц, а испанецът получи сериозна подкрепа в мача тъкмо от Григор.

Европа победи Света на Laver Cup 2024

Алкарас успя да победи Фриц с 6-2, 7-5 и да донесе триумфа на отбора на Европа на провеждащия се в Берлин отборен турнир. Неговият успех нямаше да е възможен, ако не бе и победата на Александър Зверев над Франсис Тиафо. Така Европа успя да си върне трофея след двугодишна пауза, в която отборът на Света побеждаваше.

Григор Димитров и Карлос Алкарас Laver Cup

Гришо се изявяваше като треньор и мотиватор

Иначе Григор също успя да допринесе за победата на отбора на Европа с успех на сингъл над Алехандро Табило. Това бе единственият мач, в който Гришо взе участие, тъй като получи болки по време на срещата. Той не рискува здравето си в оставащите дни от турнира, но бе плътно в ъгъла на всеки един от съотборниците си.

Григор Димитров оказа сериозна подкрепа и на Алкарас, с когото демонстрираха много близки отношения, както и със Стефанос Циципас. Българинът даваше съвети на испанеца и на другите тенисисти в отбора, включително и на Даниил Медведев, който обаче не намери най-добрата си игра и загуби от Бен Шелтън.

Догодина надпреварата ще се проведе в Сан Франциско, но с нови капитани - Яник Ноа на Европа и Андре Агаси на Света. 

ОЩЕ: Победата на Григор Димитров, която помогна на Европа да спечели Laver Cup (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес