Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров загуби от световния №1 на Мастърса в Париж (ВИДЕО)

03 ноември 2022, 16:04 часа
Реклама

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да се противопостави на световния №1 на Мастърса в Париж и отпадна на осминафинал. В зала „Берси“ испанецът Карлос Алкарас – действащият шампион на US Open – надигра първата ни ракета с 6-1 6-3.

Слабият първи сет за Димитров не му позволи да влезе в ритъм навреме – той загуби първите четири гейма в мача, допускайки два пробива. Успя да вземе само гейм в тази част заради слабо представяне на сервис – едва 55% вкарани първи начални удари и само 23% (3/13) спечелени точки в разиграванията на втори сервис.

И вторият сет започна по подобен начин, като Алкарас проби първото подаване на световния №28 и поведе с 3-0. Българинът обаче започна да играе най-добрия си тенис в мача и взе три последователни гейма, за да изравни резултата. В седмия гейм дори поведе с 40-15 от посрещане, но пропусна и двата открили се пред него брейкбола.

Така загуби ритъма си и допусна пробив в следващото си подаване, което даде преднина на световния №1 от 5-3. След това Алкарас сравнително лесно затвори мача с 6-1 6-3.

Преди това Григор спечели две срещи на Мастърса в Париж – срещу Ботик ван де Зандшулп и срещу Фабио Фонини, без да загуби сет.

Алкарас продължава към четвъртфиналите, където ще срещне победителя от двубоя Холгер Руне - Андрей Рубльов.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес