Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров среща трикратен шампион от Големия шлем на старта в Рим

10 май 2023, 15:44 часа • 3641 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи името на първия си съперник на турнира от сериите Мастърс 100 в Рим. Българинът ще премери сили с трикратния шампион от Големия шлем Стан Вавринка, който успя да отстрани Иля Ивашка след победа с 6-2, 6-4.

Гришо се е изправял срещу Вавринка общо 12 пъти, като има пет победи и седем загуби. Последната им среща е от Акапулко през 2020-а, когато Гришо спечели с 6-4, 6-4. Двамата не са играли на клей един срещу друг от Ролан Гарос през 2019-а: тогава Гришо загуби след 3 тайбрека - 7-6(5), 7-6(4), 7-6(8).

Григор Димитров и Стан Вавринка

Ако Григор Димитров победи Вавринка, то в третия кръг българинът би могъл да се изправи срещу защитаващия титлата Новак Джокович. За целта световният номер 1 също трябва да преодолее съперника си от втория кръг, който ще е някой измежду Люка Ван Аш и Томас Мартин Ечевери.

В началото на седмицата Григор Димитров направи леко отстъпление в световната ранглиста. Българинът се подготвя за участие на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос, който започва в края на месец май.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес