Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров се издъни срещу унгарец и изхвърча от Мастърс-а в Синсинати

15 август 2024, 22:59 часа • 1314 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна още във втория кръг на турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Родният тенисист се прости с надпреварата след загуба от унгареца Фабиан Марожан с 6:4, 4:6 и 3:6.

Григор взе първата част

Фабиан Марожан започна много убедително срещата и спечели своя сервис гейм на нула. Григор Димитров имаше леки проблеми при подаването си, но успя да изравни за 1:1. Унгарецът продължи да показва отличен начален удар и отново поведе. Гришо обаче стигна до изравняване – 2:2.

В петия гейм Григор Димитров успя да достигне до пробив. Още в следващия гейм българинът затвърди пробива и поведе с 4:2. Марожан взе своето подаване, но това се оказа недостатъчно и след размяна на геймове Гришо взе първата част с 6:4.

Вторият сет бе за Марожан

Втората част започна с размяна на геймове като по този начин се стигна до 2:2. В петия гейм Григор бе близо до пробив, но Марожан успя да се справи със ситуацията. Още в следващия гейм обаче унгарецът успя да пробие Димитров и да поведе с 4:2.

Веднага след това Гришо вдигна оборотите и на свой ред проби Марожан, за да направи резултата 4:3. Димитров успя да вземе следващото си подаване, но същото стори и унгареца като така се стигна до 5:4. В десетия гейм българинът допусна да бъде пробит отново и загуби частта с 4:6.

Марожан доминира в третия сет

Третият сет отново стартира с размяна на геймове и така се стигна до 3:2 за Марожан. В следващия гейм унгарецът демонстрира отличен тенис и стигна до пробив за 4:2. След това той спечели подаването си и вече водеше с три гейма.

Григор Димитров успя да върне един гейм, но след това допусна спад в представянето си и позволи на унгарския тенисист да го пробие за пореден път и по този начин да затвори частта с 6:3, а по този начин да спечели и двубоя.

От Мастърс-а в Синсинати отпадна и Даниил Медведев, който съвсем изпуши и започна да псува наред в мача си срещу Иржи Лехечка.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес