Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров с отговор на вечния въпрос: Федерер или Надал?

25 септември 2024, 14:49 часа • 518 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе изправен пред тежкия избор кой от двамата най-велики би предпочел: Роджър Федерер или Рафаел Надал. Българинът участва в анкета в Берлин, където с отбора на Европа триумфира в Laver Cup. На въпроса кой му е по-любим, Гришо заяви: "И двамата." 

Гришо не може да избере между двамата най-велики

Съперничеството между Роджър Федерер и Рафаел Надал се смята за едно от най-големите в историята на тениса. Двамата са играли 40 пъти помежду си, като испанецът води с 24:16, включително 14:10 във финалите. Надал е на второ място, а Федерер на трето място във вечната ранглиста на мъжете с най-много титли от Големия шлем, съответно с 22 и 20 титли, а двойката държи и множество други рекорди помежду си.

Роджър Федерер и Рафаел Надал

Заедно те печелят 11 последователни мейджър турнира - от Ролан Гарос 2005 до US Open през 2007 г., както и 6 последователни в два други случая. Te са единствената двойка мъже, завършили шест последователни календарни години като първите двама в ATP ранглистата за годината.

Още от предпочитанията на българина

Димитров предпочита дюнер пред къри, а когато бе попитан кой турнир е по-важен - Kупа Дейвис или Laver Cup, той заяви, че са два съвсем различни турнира за него и не направи избор. Припомняме, че Гришо не играл за националния отбор на България в Kупа Дейвис от 2015 година насам, за което често е тежко критикуван.

ОЩЕ: Скъпи Григор, стой далеч от България!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес