Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров разбра съперника си на 1/4-финалите на US Open

02 септември 2024, 10:31 часа • 3430 прочитания

Тенис звездата на България Григор Димитров разбра името на следващия си съперник на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Българинът, който успя да се класира за 1/4-финалите на надпреварата, ще се изправи срещу местния представител Франсис Тиафо.

Григор Димитров среща Франсис Тиафо на US Open 2024

Американецът Тиафо успя да се наложи над Алексей Попирин с 6-4, 7-6(3), 2-6, 6-3 и по този начин си осигури участие на четвъртфиналите за втора поредна година. Той е под номер 20 в света и има една победа и три загуби в мачовете си срещу Григор.

Григор Димитров - Франсис Тиафо

Гришо има три победи в четири мача срещу американеца

Григор Димитров успя да отстрани Андрей Рубльов в 5-сетова гладиаторска битка (ВИДЕО) на 1/8-финалите на Откритото първенство на САЩ и сега ще се надява да повтори най-доброто си класиране в надпреварата - полуфинал от 2019-а година. 

Припомняме, че Гришо бе в четвъртината на рекордьора по титли от Големия шлем Новак Джокович, като двамата можеха да се срещнат на 1/4-финал, но сърбинът отпадна от Попирин. Сега българинът ще играе с Тиафо, а срещата се очаква да се състои във вторник вечер.

Ако Григор Димитров стигне до 1/2-финал, там негов съперник ще бъде победителят от срещата Александър Зверев - Тейлър Фриц. Притеснителното е, че тялото на Григор Димитров се разпадаше по време на битката с Рубльов, но опитът си каза думата.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес