Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров продължава да гази на US Open! Чака свой приятел на 1/8-финалите (ВИДЕО)

31 август 2024, 00:58 часа • 4166 прочитания

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров постигна категоричен успех с 3:0 сета (6:3, 6:3, 6:1) срещу нидерландеца Талон Грикспоор в двубой от 1/16-финалите на US Open. В следващия етап от турнира хасковлията ще се изправи срещу световния номер 6 Андрей Рубльов, с когото са много близки приятели.

Григор Димитров си уреди сблъсък с Андрей Рубльов

В днешната си среща Гришо нито за миг не остави шансове на Грикспор да се надява на обрат. Българинът проби в четвъртия гейм на мача за първи път, като оползотвори втория си брейк-пойнт. След това взе подаванията си за 5:1 и за 5:2 на нула, което беше достатъчно красноречиво доказателство за атаките му.

ОЩЕ: Гришо избухна: Омръзна ми!

Във втората част мачът вървеше равностойно до 3:3. Димитров обаче нанесе удар в седмия гейм на втория сет, реализирайки първата си възможност. След това отново натисна и спечели подаването си на нула, а в деветия гейм успя и да затвори частта.

Третият сет се превърна в истински рецитал на българина, който даде на противника си само гейм. Два пробива, нито един шанс за ри-брейк и висок процент на успеваемост от първи сервис само подчертаха превъзходството на Григор Димитров. Така хасковлията си уреди сблъсък с Андрей Рубльов, който се наложи с 6:3, 7:5, 6:4 над Иржи Лехечка

ОЩЕ: Григор Димитров: Отдавна съм определил целите си, искам да продължа да играя

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес