Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров изпраща най-консистентната година в Големия шлем

14 октомври 2024, 00:03 часа • 731 прочитания

Григор Димитров изпраща най-консистентната година в кариерата си по отношение на представянето в четирите турнира от Големия шлем - Australian Open, Ролан Гарос, Уимбълдън и US Open. Гришо задържа високото си ниво на игра и в четирите турнир и стигна до по-предни фази - за разлика от други години, в които имаше пикове и спадове в представянето му.

Григор Димитров в Големия шлем през 2024 година

През 2024 година Григор Димитров достигна до два 1/4-финала в Големия шлем - на Ролан Гарос и на US Open. Гришо записа и 1/8-финал на Уимбълдън, докато на Australian Open отпадна в третия кръг, който се явява 1/16-финал. Ако четирите класирания се разглеждат заедно, то това е най-силната година на Гришо в Големия шлем, видя Actualno.com.

  • Australian Open: трети кръг
  • Ролан Гарос: 1/4-финал
  • Уимбълдън: 1/8-финал
  • US Open: 1/4-финал

Григор Димитров ВАР-ът на Actualno

Тази година Гришо записа най-предното си класиране на Ролан Гарос в кариерата - четвъртфинал. Той има три достигания на полуфинална фаза в останалите три турнира, но нито едно от тези класирания не се комбинира с консистентно представяне и на другите надпревари от Шлема в съответните години. Затова и 2024-а изглежда по-успешна откъм постоянство на четирите турнира.

Шлемът през 2014-а: силен за Гришо, с изключение на Ролан Гарос

През 2014-а Григор играе полуфинал на Уимбълдън, но отпада в първия кръг на Ролан Гарос. Все пак той достига до 1/4-финал на Australian Open и до 1/8-финал на US Open. Тук единствено представянето в Париж не е на равнището на останалите турнири от Големия шлем за годината.

2017 година за Григор в Големия шлем: непостоянство на Уимбълдън и Ролан Гарос

През 2017 година Димитров играе полуфинал на Australian Open, но отпада във втория кръг на US Open, в третия кръг на Ролан Гарос и на 1/8-финал на Уимбълдън. През 2019-а пък Гришо играе полуфинал на US Open, но отпада в първия кръг на Уимбълдън, в третия кръг на Ролан Гарос и на 1/8-финал на Australian Open.

ОЩЕ: Добър жребий за Григор Димитров в Стокхолм! Пътят към титлата е по силите на Гришо

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес