Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров е имал тежки последни дни, но си тръгва с високо вдигната глава

04 септември 2024, 09:58 часа • 830 прочитания

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров даде своето мнение след отпадането си на четвъртфиналите на US Open заради здравословни причини. Хасковлията призна, че е имал тежки последни дни, но си тръгва с високо вдигната глава от турнира. 

Защо тялото предаде Григор Димитров?

“Мисля, че случилото се е комбинация от всичко, включително срещата с Андрей Рубльов в предишния кръг. Очевидно тялото ми вече се възстановява по-бавно от преди. Искам да кажа, че усетих няколко неща още преди мача. Но няма смисъл да говоря повече по темата. Това е част от играта и аз трябва да съм с високо вдигната глава", заяви Григор Димитров на пресконференцията след отпадането от US Open.

Гришо ще преосмисли някои неща

“Трябва да преосмисля някои неща, които мога да променя. Около физическата ми подготовка също. Но пак повтарям, като се имат предвид всички обстоятелства от Монреал досега, дори бях сигурен, че ще мога да играя тук, камо ли толкова добре, колкото го направих. Затова приемам този четвъртфинал като нещо позитивно. Не искам това да отнема от заслугата на Франсис за победата. Искам да кажа, че той също ме подтикна много да се опитам да работя допълнително, така че определено заслужава признание. Продължаваме напред", коментира първата ни ракета.

Пас към миналото

"Много хубави неща има зад ъгъла"

“Последните няколко дни изобщо не бяха най-лесните. Натрупват се фактори - усилията, умората, стресът. Това е положението. Просто трябва да оставя това настрана в момента и да се съсредоточа върху това, което предстои. Много хубави неща има зад ъгъла", добави той.

На хасковлията му се случва за втори път

“Това е втори пореден турнир от Шлема, на който отпадам по този начин. Мисля, че имам достатъчно опит в себе си, за да знам кога няма смисъл да продължавам повече. Дали ми харесва? Не, разбира се. Но това е положението. Не знам колко е сериозно, предстоят ми прегледи и те ще покажат. Надявам се да не е нещо голямо, но нямаше смисъл да продължавам и да рискувам допълнително. Има за какво да съм амбициран до края на годината. На хоризонта се задава и чудесен демонстративен мач с Новак. Искам да завърша сезона по най-добрия начин”, каза още Григор Димитров пред журналистите в Ню Йорк.

ОЩЕ: Само шестима активни тенисисти имат повече победи от Григор Димитров

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес