Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Годините не прощават: "Застаряващият" Джокович се оплака от късните мачове на US Open

27 август 2024, 12:13 часа • 966 прочитания

Среднощните мачове може и да са вълнуващи сред феновете, но не и сред "застаряващия" Новак Джокович, който се оплака от късните мачове в началото на защитата на титлата си на Откритото първенство на САЩ. Сърбинът победи квалификанта Раду Албот с 6:2, 6:2, 6:4, за да достигне до втория кръг, но двучасовият мач се проточи до полунощ. Двойката не можа да излезе на корта до късно заради победата на Клара Бурел над Слоун Стивънс, която се сведе в три сета, въпреки че водеше с 6:0, 3:0.

Джокович не е фен на нощните мачове

"Е, не мисля, че годините помагат с това да играя до толкова късно", каза 37-годишният Джокович пред репортери. "Чувствам, че батериите ми вече са изтощени. Изключвам се. Харесва ми да играя нощни мачове, но обичам да започвам първи. Така че се надявам да имам повече шансове да играя през нощта и да съм насрочен първи, за да можем да започнем и да звършим в по-прилично време."

Слаб Джокович на старта на US Open

Новак Джокович

Джокович се завърна на корта за първи път след спечелването на дълго жадувания златен олимпийски медал на сингъл в Париж. Въпреки че лесно се справи с молдовския колос Албот, липсата на мачове на твърд терен на Джокович си пролича, тъй като той сервира 10 двойни грешки и натрупа почти два пъти повече непредизвикани грешки от уинърите. Но това не попречи на сърбинът да продължи напред, добавяйки пореден рекорд на името си. С победата си той изравни постижението на Роджър Федерер от 89 победи на US Open. Пред двете легенди в класацията е само Джими Конърс с 98.

Във втория кръг Джокович ще срещне Ласло Джере. Сърбинът преследва 25-та титла от Големия шлем. В схемата той се намира в частта на Григор Димитров, като двамата могат да се срещнат на четвъртфиналите. Самият Гришо започна с победа в Ню Йорк и си уреди мач срещу своя скорошна жертва.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес