Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Федерер подкрепи Надал срещу Джокович и Алкарас, и застана на страната на Синер

10 септември 2024, 14:43 часа • 8134 прочитания

Допинг скандалът, развихрил се около световният №1 Яник Синер, се превърна в една от най-горещите теми в тениса през последните седмици. Редица бивши и настоящи играчи се изказаха по въпроса, а сега и легендарният Роджър Федерер даде мнението си относно ситуацията. Дни преди старта на US Open, откъдето италианецът си тръгна с трофея, излезе информация, че през март той е дал две положителни проби, но от Спортния арбитражен съд отсъдили, че няма да подлежи на наказание. 

Позицията на Федерер за допинг скандала с Яник Синер

"Разбирам, че това е много тежка ситуация както за него, така и за отбора му. Знам чувството да се събуждаш всеки ден и да си мислиш, че някой може да почука на вратата ти за допинг тест, но това никога не е приятно в спорта. Независимо дали е направил нещо забранено или не, тези случаи вдигат много шум", започна Федерер.

Роджър Федерер

"Разбирам и разочарованието на другите играчи, които не са получили такова отношение. Аз обаче не смятам, че Яник е направил нещо нарочно. Той самият е трябвало да изчака новините, защото не е знаело какво се случва около него. Решението беше такова и в крайна сметка ние трябва да се доверим и да вярваме на хората, които са го взели", каза още Маестрото.

Преди няколко дни Рафаел Надал също изрази мнението си относно скандала. Испанецът контрира думите на Джокович и Алкарас и застана на страната на Синер.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес