Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъждът спаси безпомощния Тиафо от захапката на Гришо

08 юли 2023, 22:43 часа • 5192 прочитания

Голямата тенис звезда на България Григор Димитров ще трябва да дочака до неделя, за да опита да завърши победата си над световния номер 10 Франсис Тиафо на Уимбълдън 2023. Гришо разгроми Тиафо в първите два сета, но в третата част дъжд спаси американеца от експресна загуба.

Григор Димитров доминира над 10-ия в света

Срещата бе спряна при резултат 6:2, 6:3, 1:2(30-0), след като лошите метеорологични условия в Лондон не позволиха на двамата тенисисти да доиграят мача. Това, разбира се, бе добре дошло за Тиафо, за когото не се виждаше как може да се завърне в мача.

Григор имаше превес по всички параграфи от играта, а това бе явно и от самия резултат. Тиафо, който спечели турнира на трева в Щутгарт преди няколко седмици, нямаше никакъв отговор на разнообразието от удари на безпогрешния Димитров.

Холгер Руне чака Гришо на 1/8-финалите

Срещата между Григор Димитров и Тиафо ще бъде довършена в неделя, когато метеорологичните условия позволят. Ако Гришо довърши започнатото и постигне победа, на 1/8-финалите ще се изправи срещу шестия в света Холгер Руне, който победи с 3:2 сета Алехандро Давидович Фокина.

ОЩЕ: Григор уцели съперник право в слабините, реакцията му бе уникална (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес