Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама от полуфиналистите на US Open застрашават участието на Джокович на финалите в Торино

04 септември 2024, 16:54 часа • 10551 прочитания

След разочароващото ранно отпадане на сръбската легенда Новак Джокович в трети кръг на US Open, изглежда, че се задават още сериозни проблеми за световния №2. Със загубата си от австралиеца Алексей Попирин в Ню Йорк, 37-годишният тенисист утежни още повече положението си, и към момента, изненадващо или не, остава извън финалите в Торино.

Новак Джокович може да пропусне ATP финалите

В този етап на сезона, през последните години, 24-кратният носител на титлата от Големия шлем вече си бе гарантирал участие сред 8-те най-добри, но днес ситуацията не изглежда благоприятна за сърбина. Дори напротив, успехът на Тейлър Фриц срещу Александър Зверев направи задачата на Джокович за класиране в Торино още по-трудна, а по-късно днес, ако Алекс Де Минор победи Джак Дрейпър в 1/4-финалния им мач, положението за сръбския ветеран ще стане доста неприятно.

Де Минор и Фриц на пътя на Джокович към Торино

Към днешна дата, Фриц и Де Минор се очертава да бъдат най-сериозните конкуренти на Ноле за място във финалната надпревара за сезона. Американецът, който се класира на първия си полуфинал в турнир от Големия шлем, заема 7-мата позиция по пътя към Торино, докато Де Минор е веднага след него. И макар че Джокович е под № 9 в настоящата класация, огромен проблем може да се окаже факта, че както Фриц, така и Де Минор все още играят на US Open, и трупат преднина пред своя опонент.

Новак Джокович

Водачът в ранглистата Яник Синер вече си осигури участие във финалите на ATP, докато Карлос Алкарас и Александър Зверев също са почти сигурни за Торино. Разбира се, шансове за Джокович все още има, но неговата задача няма да бъде никак лесна, тъй като той трябва да защитава доста точки до края на годината, и най-вече титлата си от Мастърса в Париж през миналата година. Той ще трябва да защитава и титлата си в Торино, в случай, че успее да се класира за финалите, но по всичко изглежда, че Новак ще трябва да се потруди доста, за да играе отново сред най-добрите 8 за 2024-та. Днес стана ясно, че Джокович ще направи дългоочакваното си завръщане в Китай по време на предстоящия "Ролекс Шанхай Мастърс", където е рекорден четирикратен шампион.

ОЩЕ: Мнозина го смятаха за наследник на "Голямата тройка", а той се отказа от тениса заради съперничеството си с тях

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес