Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дори Федерер, Джокович и Надал не успяха да постигнат това, което Яник Синер направи

09 септември 2024, 14:50 часа • 5374 прочитания

Лидерът в ранглистата Яник Синер, чието име бе замесено в развихрилия се допинг скандал, показа колко е важна психологическата част в тениса. Дни преди старта на US Open излезе информация, че през март италианецът е дал две положителни проби, но от Спортния арбитражен съд отсъдили, че няма да подлежи на наказание. Това беше една от основните теми около него по време на целия турнир в Ню Йорк, Синер успя да се фокусира върху играта си, и спечели втория си трофей от Големия шлем.

Триумф на Яник Синер в Австралия и САЩ

От есента на миналата година Синер продължава отличната си форма, въпреки лекия спад във формата му малко преди края на пролетта и началото на лятото, когато отпадна рано в турнирите от Големия шлем и заради контузия не взе участие на Олимпийските игри в Париж. Но италианецът успя да се завърне по най-добрия начин, печелейки Откритото първенство на САЩ, след като триумфира на финала срещу Тейлър Фриц и с това добави в колекцията си втория си трофей от Големия шлем.

Яник Синер

Дори най-великите не успяха да постигнат това 

Така той стана първият играч за последните 47 години, който печели първите си две титли от Големия шлем в една и съща година. В началото на годината Синер триумфира в Австралия, а сега и в Ню Йорк. Последният тенисист, постигнал това е аржентинският тенисист Гийермо Вияс през 1977 г. Това означава, че дори тримата най-успешни в историята на тениса - Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал не са успели да го направят.

Джокович спечели първия си трофей от Големия шлем през 2008 г. и чака 3 години, за да завоюва втория си през 2011 година. Федерер триумфира през 2003-та и 2004 година, докато Надал през 2005 г. и 2008 г.

ОЩЕ: Колосалната сума, която спечели шампионът Яник Синер на US Open

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес