Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дори дъждът в Париж не попречи на Гришо да сгази унгарец и да продължи напред на Ролан Гарос

30 май 2024, 14:42 часа • 6019 прочитания

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем Ролан Гарос, след като победи убедително унгареца Фабиан Марожан. Първата ракета на България демонстрира страхотен тенис и се наложи над съперника си с с 6:0, 6:3 и 6:4.

Двубоят трябваше да се играе вчера, но дъждът осуети неговото провеждане. В крайна сметка мачът се състоя днес, но отново бе на косъм от отлагане заради дъжда в Париж. За късмет на първата ни ракета забавянето бе само половин час и не се отрази на играта на Димитров.

Григор бе безупречен в първия сет

Григор Димитров започна ударно срещата и взе първото си подаване, след което успя да пробие Марожан за 2:0. Българинът продължи да владее ситуацията на корта и последва нов сполучлив сервис гейм и нов пробив. В петия гейм унгарецът бе близо до това да пробие първата ни ракета, но Димитров се справи и поведе с 5:0. В последния гейм Григор отново бе класи над съперника си и с третия си пробив затвори частта на нула за само 25 минути.

В края на втората част заваля

Вторият сет отново започна с доминация на Григор Димитров, който първо взе подаването си, а след това реализира четвъртия си пробив в мача, за да поведе с 2:0. В третия гейм Гришо не даде дори точка на съперника си. Все пак Марожан успя да вземе четвъртия гейм, който бе и негов първи в срещата, за да стане резултатът 3:1. Последва размяна на геймове и се стигна до 5:3 за българина, но тогава над Париж заваля дъжд и мачът бе прекъснат. След около половин час двубоят бе подновен и Димитров затвори частта при свой сервис с 6:3.

Третият сет бе най-оспорван

Третият сет бе най-оспорван. В началото двамата тенисисти си размениха по два гейма за 2:2. В петия гейм Григор Димитров успя да запише поредния си пробив, а след това си взе и подаването, за да поведе с 4:2. Марожан показа добър тенис в седмия гейм и направи резултата 4:3. Гришо нямаше големи проблеми в осмия гейм и го спечели. Унгарецът успя да вземе деветия гейм, но в десетия, при свое подаване, Димитров приключи съперника си и затвори частта с 6:4, а по този начин спечели и мача. 

В следващия кръг на Ролан Гарос Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Зизу Бергс - Максимилиан Мартерер.

Наскоро Григор Димитров призна за труден период, през който е преминал преди Ролан Гарос.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес