Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович заяви, че българите и сърбите са братя и поиска песен на Камелия да звучи по време на мача с Григор

17 септември 2024, 16:00 часа • 2245 прочитания

Носителят на 24 титли от турнири от Големия шлем Новак Джокович бе в отлично настроение преди мача му срещу Григор Димитров тази вечер. Бившият номер 1 в света говори на специална пресконференция преди срещата като обяви, че българите и сърбите са братя. 37-годишният тенисист също така поиска песен на фолзвездата Камелия да звучи по време на двубоя.

Джокович бе категоричен, че идеята за мач с Григор Димитров в София се е родила още преди 4 години, когато първата ракета на България гостува на сърбина за турнир в Белград. Бившият номер 1 в света допълни, че е щастлив, че е у нас, тъй като културата и традициите на двете държави са много общи.

„Сърбия и България имаме общи традиции и култура“

@djokernole Heading to Sofia, ready to perform 😆. Grigor do you approve?? #tennis #bulgaria #vocals ♬ original sound - Novak Djokovic

„Ние сме приятели с Григор Димитров и сме от много време в тура. Григор дойде преди 4 години в Белград да играе и тогава се договорихме и да играем и в София. Много съм щастлив, че ще успея да помогне на Григор за неговата фондацията и инициативата, с която се е заел. Сърбия и България имаме общи традиции и култура и ми е много драго да бъда тук“.

"Ние сме български и сръбски братя. Моята кариера е в последната си фаза и затова съм дошъл в България да играя, докато съм още на добро ниво. Пожелавам на България да има добър тенис и добър спорт. Драго ми е, когато се срещам с феновете на тениса от България, защото сте спортна нация“.

„Не подкрепям само България и тениса, а и Григор Димитров, неговото семейство и фондация. Надяваме се да играем добър тенис, за да бъде щастлива публиката, за да бъда и аз щастлив. Искам да чувам традиционна българска музика по време на мача – „Луда по тебе, ще си остана“, каза Ноле в типичния си шеговит стил.

По-рано днес Григор Димитров заяви, че е далеч от сбогуване с тениса и обяви каква е целта му до края на годината.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес