Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович загуби едва за втори път през сезона (ВИДЕО)

15 май 2016, 20:06 часа • 1028 прочитания

Едва за втори път през тази година неоспоримият доминатор в мъжкия тенис Новак Джокович преклони глава на корта. На финала на Мастърса в Рим сърбинът падна в два сета - 3:6, 3:6, от номер две в ранглистата Анди Мъри.

Загубата на Джокович беше донякъде очаквана предвид случилото се в италианската столица през тази седмица. Световният номер едно изигра няколко много трудни мача - той загуби цели три сета в течение на турнира, единият от които с 0:6 от бразилеца Томас Белучи. Джокович мина през седемте кръга на Ада срещу Рафаел Надал на четвъртфинал, когато успя да обърне нещата, след като и в двата сета изоставаше с пробив, а във втория сет Надал сервираше за изравняване на сетовете и изпусна половин дузина сетболи. Снощи, на полуфинал, Ноле с мъка обърна Кеи Нишикори, след тайбрек в третия сет. Тази изцеждаща серия нямаше как да не повлияе срещу Мъри, който не игра с нито един сериозен противник през тази седмица и запази свежест.

Шотландецът записа три пробива в днешния финал, без да допусне сервисът му да бъде взет. Анди отрази общо три точки за пробив в началото на втората част, когато мачът можеше да тръгне в друга посока, но с показания характер шотландецът не позволи на Джокович да си помисли за обрат. Така, след като преди седмица на финала в Мадрид Ноле взе победата срещу Анди, сега заслужено Мъри за пръв път в кариерата си прибра трофея в Рим. След седмица пък започва най-големият клей турнир за сезона - "Ролан Гарос".

Пълни подробности за мача научете в Sportlive.bg

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес