Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович се оттегли от всички турнири до края на сезона: Ще го видим ли отново през 2024 година?

22 октомври 2024, 09:38 часа • 766 прочитания

Добри новини за най-добрите играчи в Tура, които се надяват да триумфират в Париж. Седемкратният носител на трофея във френската столица и победител в четири от последните пет издания - Новак Джокович, реши да се оттегли от участието си.

Джокович се оттегли от Париж и всички турнири до края на сезона

В резултат на това Джокович може да не се появи в друго официално състезание през 2024 г. По време на плейофа за Купа Дейвис между Сърбия и Гърция в средата на септември той вече беше заявил, че няма да участва на турнира в родния му град - Белград, който се провежда от 3 до 9 ноември. Сърбия пък не се класира за финала на Купа Дейвис, който ще се играе в Малага след две седмици.

Единствената надежда да видим Джокович отново на корта до края на годината ще бъде на ATP финалите в Торино. Проблемът е, че в момента той е 6-и в ранглистата на надпреварата, а преките му съперници продължават да играят, за да се опитат да спечелят точки. Но трофеят в Торино вече не е реална цел за него. Миналата година той спечели рекордна седма титла там, с една повече от Роджър Федерер.

Новак Джокович все пак ще се поизпоти малко през следващите месеци, като на 1 декември ще участва в демонстративен мач с Хуан Мартин дел Потро в Буенос Айрес, а преди това ще пътува до Испания, за да присъства на прощаването на стария си съперник Рафаел Надал. В последния мач в 18-годишното им съперничество между двамата Джокович победи Надал.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес