Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четирима български тенисисти получиха „уайлд кард“ за Sofia Open, Гришо не е сред тях

01 ноември 2023, 14:18 часа
Реклама

Четирима български тенисисти получиха „уайлд кард“ за турнира от сериите ATP 250 Sofia Open. Сред тях обаче не е първата ни ракета Григор Димитров. Това разкри директорът на надпреварата Орлин Станойчев. Sofia Open стартира на 4 ноември и ще продължи до 11 ноември.

Кои българи получиха „уайлд кард“

Станойчев сподели, че „уайлд кард“ за основната схема на турнира са получили Димитър Кузманов и Александър Лазаров. От квалификациите пък ще стартират Янаки Милев и Адриан Андреев. За надпреварата на двойки „уайлд кард“ ще получат Александър Донски и Александър Лазаров, както и Пьотр Несторов и Янаки Милев.

Димитър Кузманов

Защо Григор няма да участва

Григор Димитров пък няма да участва на Sofia Open, тъй като „сезонът му е приключил“. Орлин Станойчев разкри, че първата ракета на България не е предвидил участие на предстоящата надпревара понеже Мастърс-а в Париж ще бъде последния му турнир за годината. Директорът на Sofia Open допълни, че ако Гришо се бе класирал за финалния Мастърс за годината, тогава на 100% щеше да играе на надпреварата в София.

Григор Димитров

„Лично разговарях, пратих имейл на Георги Стоименов. Той каза, че е приключил сезонът му, тъй като този турнир по принцип не бе предвиден и за съжаление сезонът му е приключил. Спомена, че ако имаше шанс да се класира за Мастърс-а, на 100 % щеше да участва, но тъй като няма шанс да се класира, просто такова решение е взел екипът му. Разбира се, първият човек, който поканих, беше той", обясни Орлин Станойчев.

Преди дни Станойчев обеща на феновете страхотни звезди, достъпни билети и много емоции по време на Sofia Open.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес