Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България победи на двойки и намали изоставането си срещу Казахстан

17 септември 2023, 13:35 часа • 1025 прочитания

Александър Донски и Александър Лазаров спечелиха сблъсъка на двойки и намалиха изоставането на България срещу Казахстан на 1:2 победи в срещата от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис", неофициално Световно отборно първенство по тенис за мъже.

Пред родна публика в София представителите ни играха на страхотно ниво и постигнаха успех над 29-ия в ранглистата на ATP на сингъл Александър Бублик и Александър Недовесов с 6:3, 6:3 за 73 минути. За Лазаров това беше първи мач от 9 май насам, когато получи тежка контузия на ахилеса, която дори заплашваше кариерата му. 

ОЩЕ: Роден тенисист за Гришо: За да бъдеш голям шампион, трябва да бъдеш голям човек

Купа Дейвис

Как се разви мачът на двойки между България и Казахстан

Нашите състезатели допуснаха пробив още в първия гейм, но след това взеха два пъти подаването на съперниците си, за да поведат с 4:1. До края националите продължиха доброто си представяне и с 6:3 вече имаха сет аванс. Във втората част при 2:2 Донски и Лазаров спечелиха четири от следващите пет гейма и затвориха срещата. Така намалиха изоставането на България в общия резултат.

Коментар от Донски след победата

"Ние цяла седмица тренираме заедно. Алекс се върна страхотно след контузията, той се справи страхотно. Те бяха супер силни съперници, но нашата концентрация беше добра и успяхме да спечелим", каза Донски. По-късно днес един срещу друг се изправят Димитър Кузманов и Александър Бублик, а след това Янаки Милев и Тимофей Скатов.

Как Казахстан поведе

В първия ден Кузманов претърпя поражение от Скатов с 6:3, 4:6, 3:6 за 2:47 час, а дебютантът Янаки Милев загуби от номер 29 в световната ранглиста Александър Бублик с 4:6, 1:6 за 68 минути. Входът за зрителите на ОББ Български национален тенис център в Борисовата градина е свободен.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не участва в турнира заради натоварената си програма (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес