Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ана Иванович елиминира Серина Уилямс

19 януари 2014, 09:00 часа • 110045 прочитания

Сензацията на тазгодишния Australian Open е факт. Бившата номер едно Ана Иванович отстрани още на осминафинал фаворит номер едно за титлата в Мелбърн при жените Серина Уилямс и по този начин прекъсна серията от 25 поредни победи на американката, която започна от последното издание на US Open. Иванович победи с 4:6, 6:3, 6:3.

Досега в четири мача с Уилямс Иванович не беше печелила дори сет, а днес мачът тръгна по познатия сценарий – при 4:5 гейма сръбкинята не показа здрави нерви, направи няколко грешки и позволи на Уилямс да пробие в решаващия десети гейм. След този срив очакванията бяха, че американката лесно ще наложи волята си. Нищо подобно – Иванович влезе в релси, форхендът заработи и тя се превърна в истинска машина за печеливши удари, докато Серина започна да бърка все повече, а за капак и първият и начален удар изчезна.

При резултат 1:2 в свой пасив, Ана спечели три поредни гейма, Серина успя да не допусне нов пробив, но след това Иванович отново включи на турбо предавка и с още два гейма затвори сета – 1:1. В решаващия трети сет Ана пак проби, поведе с 3:0, стигна се и до 5:2, когато сръбкинята стигна до първия си мачбол на сервис на Серина. Уилямс го спаси и затвори гейма с два точни сервиса, но при сервис за мача на Иванович бившата номер едно не трепна и взе подаването си на нула, с което постигна една от най-сладките победи в кариерата си.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес