Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Стара Загора ще обсъждат билет за градския транспорт от 1,30 лв.

27 юли 2020, 14:32 часа • 2556 прочитания

Предложението за промяна в цената на билета за градския транспорт е едната от шест точки, свързани с общинския бюджет, които ще обсъждат общинските съветници на Стара Загора на последната си преди ваканцията сесия на 30 юли. Това стана ясно на пресконференция на председателя на общинския съвет Мария Динева.

Администрацията предлага цената на билета в градския транспорт да стане 1,30 лева, а идеята е да се стимулира предварителното закупуване на билети и карти. 

По бюджета има и предложение за удължаване с 6 месеца на срока на договорите за наем на търговски обекти в общината заради пандемията. Ще дебатират и за поемане на временен безлихвен заем от централния бюджет на държавата за осигуряване на нормалното приключване на 2020-а, ще приемат отчета за касово изпълнение на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Стара Загора за 2019 г., както и вътрешни компенсирани промени в разходната част на общинския бюджет за текущата година и промяна в инвестиционната програма.

На второ четене ще се приема Правилник за постъпване в общинските детски ясли на територията на община Стара Загора, съобщи още Динева. Според нея спорно е предложението за промени в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за рекламната и информационна дейност на територията на Община Стара Загора. По думите й идеята е да се даде възможност на спортните клубове и техните спонсори да рекламират безплатно на билбордове, но в зала ще се реши дали то ще бъде прието

Местният парламент ще избира нови управители на „Автосервиз на здравни заведения“ и на  Специализирана болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания. Съветниците ще трябва да приемат и отчет за дейността на Общинския съвет за периода ноември 2019 - юни 2020 г., както и Отчет за дейността на общинския съвет по наркотични вещества и на Превантивно-информационния център по зависимости през 2019 г. 

На заседанието в четвъртък ще се гласува продажба на 6 общински жилища, 7 гаража, 11 поземлени имота по селата, има и 24 точки за технически разрешения.

Мария Динева е внесла предложение за създаване на Временна комисия за изработване на проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора начело със Стефан Димитров.

Общо 80 са предложенията, по които ще вземат решения старозагорските съветници, а в дневния ред има и две питания - от Валентина Бонева и Климент Пенчев.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес