Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Всякакви оправдания тук са нелепи": Георги Георгиев разкритикува Васил Терзиев за премахнати инвалидни паркоместа

30 май 2024, 11:08 часа

"Васил Терзиев нямал време да маркира паркоместа за хората с увреждания на бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша", това съобщиха от Столична община. Стана ясно, че с новата организация на движение в центъра общината е заличила и 30 инвалидни паркоместа. Потресаващо е, че са премахнати и паркоместата за хора с увреждания пред Първа градска болница. Всякакви оправдания тук са нелепи."

Реклама

Това написа в профила си в социалните мрежи водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 23-и МИР и бивш председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Припомняме, че днес стана ясно как хората с увреждания са останали без инвалидните си места за паркиране, а причината е новата организаиця на движение по бул. „Патриарх Евтимий”. "Става въпрос за над 30 паркоместа. Проблемът е, че те са блокирани и не можем да паркираме. Явно пречим на велоалеите", заявиха от Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт.

Още: Георги Георгиев: Време е да спрем с така наречената "промяна" (ВИДЕО)*

"Отделен е въпросът за паркоместа за хора с инвалидни колички, които живеят на тези улици. Техните места също ги няма. Големият проблем е, че не могат и да ги върнат. Съгласно наредбата за организация на движението общината е длъжна да осигури едно паркомясто до жилището на гражданин с увреждания. Сега това вече е напълно невъзможно", пише Георгиев.

Той призова кмета Васил Терзиев да покаже "законния" си проект, от който да се види колко места за хора с увреждания са предвидени в него. "Има ли ги поне на хартия, намалени ли са или изобщо са изчезнали? И докато хора в инвалидни колички обясняват за изчезналите паркоместа на бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и ул. „Фр. Нансен“, Терзиев пуска снимка как работници плевят тревички. Нагледен пример за приоритетите на „Промяната“ и неспособността им да управляват и носят отговорност", пише още бившият шеф на столичния парламент.

Още: Васил Терзиев: Нашият ангажимент е до края на мандата ни да има поне един работещ лифт

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес