Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трамвай на приказките тръгва в София

29 май 2024, 13:07 часа • 1065 прочитания

По трамвайна линия 10 от днес ще тръгне един приказен трамвай, нарисуван от децата от 51 средно училище „Елисавета Багряна“, като част от съвместния проект „Разкажи ми приказка“. Това съобщи изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев на „Спирка на азбуката“ на пл. „Славейков", открита преди дни. 

"Трамваят ще се движи по линия 10 около 2-3 месеца, като се надяваме с това да внесем малко пъстрота в столицата", посочи  Дилчев.

ОЩЕ: Промяна в движението на 4 от най-важните трамваи в София

„Приказният трамвай" ще се движи по обичайното разписание. Това ще е само част от поредицата инициативи, които ЦГМ ще направи с децата от 51-во училище.

Изпълнителят директор обясни, че предстои една част от неугледните спирки в крайните квартали на София също да бъдат нарисувани, след като се представи и одобри проектът. 

"Продължаваме да работим за подобряване на услугата и коригиране на разписанията, за даване на нови възможности на гражданите, както и за закупуване на нови превозни документи на по-атрактивни цени", посочи изпълнителят директор на ЦГМ. Той изрази надежда, че градският транспорт в столицата ще се превърне в предпочитан начин за предвижване.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес