Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трайчо Трайков се предложи за областен управител на София

28 юни 2023, 16:46 часа

Кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков предложи кандидатурата си за областен управител на София.

Реклама

"Минах преди малко през Княжеската градина - да огледам за последно местата, където следващата седмица започваме изграждането на детска площадка и спортна площадка. И си мисля - така и така ще се назначават нови областни управители, бих си предложил услугите за София. Имам и квалификация, и програма, и решителност", пише той в своя публикация във Facebook.

Именно в Княжеската градина се намира Паметникът на Съветската армия, за чието премахване отдавна настоява и Трайков, и политическата му сила "Демократична България".

Припомняме, че ГЕРБ и ДБ в СОС решиха паметникът да бъде преместен, но последващите действия са извън прерогативите на Столична община. Гласуването пък беше съпроводено от протести на няколко политически сили, сред които БСП и "Възраждане", обявили се срещу премахването на паметника. Още: "Фашисти", "Оставка" и "Искаме мир": Протестите в подкрепа на Паметника на съветската армия (ВИДЕО)

Последната дума обаче има държавата и областният управител на София. Служебното правителство отказа да се занимава с въпроса, като бившият премиер Гълъб Донев подчерта, че решението принадлежи на редовно правителство.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес