Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стана ясно каква ще е глобата за непочистване на "Цариградско шосе"

12 януари 2017, 07:14 часа • 1617 прочитания

Глоба от 17 хил. лева ще бъде наложена на фирмата, която почиства бул. "Цариградско шосе" в София. Става въпрос за една обработка от шосето, уточниха от Столична община, след като вчера (11 януари) кметицата на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще има санкция. Причината - почистващите фирми се забавили с чистенето на 10 януари.

Въпреки уверението на Столичната община, че зимната обстановка не води до закъснения на градския транспорт, граждани непрекъснато сигнализират в социалните мрежи за огромни закъснения на автобуси и трамваи. Особено проблемно е движението по линията на трамвай 7. Вчера по нареждане на главния диспечер пътниците били свалени посред линията, тъй като композицията трябвало да продължи до кв. "Иван Вазов", вместо да поеме по линията си до крайната спирка в ж.к. Борово, съобщиха от гражданската инициатива "Спаси София".

"Кое изненада Центъра за градска мобилност, че се стигна до ситуация в която спирките бяха претъпкани и се налагаше да се изчакват по три-четири трамвая, че да могат да се качат? Нима не могат да предвидят, че когато има снеговалеж и студ, гражданите ще предпочетат да оставят колите си паркирали и ще използват градския транспорт?", попитаха от гражданската организация.

За капак маршрутът на трамвай 20 беше скъсен заради технически проблем в една от мотрисите. Пътниците можеха да ползват линията между кв. "Гео Милев" и метростанция "Опълченска".

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес