Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спортното училище в Самоков тържествено откри новата учебна година

02 септември 2024, 17:10 часа • 602 прочитания

Спортно училище „Никола Велчев“ в Самоков тържествено откри новата учебна година. „Първият учебен ден е особен ден, който навява спомени и буди размисли. Днес с любов и вълнение се обръщам към всички Вас, защото наистина ми е ценно и скъпо, както миналото така и бъдещето на нашето училище“, каза директорът на спортното училище Илиян Георгиев.

Зам.-кметът на Община Самоков, Люба Кленова, поднесе поздравителен адрес от името на кмета инж. Ангел Джоргов и екипа на общината. Тя се обърна към всички ученици, от най-малките до най-големите, и им пожела много успехи и вълнуващи моменти в предизвикателството наречено СУ ,,Никола Велчев".

"Днешният ден е символ на едно ново начало, изпълнено със светли очаквания и вяра, че бъдещите шампиони, които ще прославят града ни и България са тук между Вас! Нека предстоящите дни в училище ви превърнат в откриватели на нови интересни неща, с които е пълна заобикалящата ни действителност. Бъдете здрави, дисциплинирани, спортувайте и учете, защото образованието и спортът вървят ръка за ръка.“, се казва в поздравителния адрес.

Програмата продължи с музикални изпълнения на децата от читалище „Младост“. Всички деца преминаха под арка, украсена с балони в цветовете на трибагреника, след което бяха посрещнати с питка на входа на училището. 

Още: Самоков се подготвя за Фестивал на картофа

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес