Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще има ли бонусна система в градския транспорт? Кметът Терзиев отговори

11 октомври 2024, 12:53 часа • 341 прочитания

Бонусна система в транспортния сектор на столицата ще има. Това стана ясно след среща на кмета на София Васил Терзиев с транспортния  синдикат.

По думите на градоначалника до средата на другата седмица синдикалните организации трябва да запознаят своите членове с предложенията и ще бъде подписано споразумението, което ще успокои системата.

ОЩЕ: Преди протеста на транспортните служители: СО обясни за бонусната система

Илиян Павлов, заместник-кмет по транспорта, коментира, че предложената бонусна система се съобразява с исканията на работниците и синдикатите. "Според мен е изключително справедлива, може би от първия път няма да е най-идеалната, но със сигурност е едно добро начало, което ще намали разликата в заплатите и в това как шофьорите и администрацията се подкрепят", каза Павлов, цитиран от БТА. Той посочи, че по-трудните линии ще са по-добре платени, а по-лесните по-малко, ще има категории.

Зам.-кметът обясни, че бонусната система е съставена по начин, по който е вързана с минималната работна заплата. По думите му за следващата година бонусната система ще струва около 15 млн. лв. ОЩЕ: Столичният градски транспорт се подготвя за стачка

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес