Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плащаш редовно такса смет - общината ти помага да спечелиш от стари вещи

16 декември 2015, 07:14 часа • 3310 прочитания

От догодина Столична община възнамерява да търгува старите и ненужни вещи на софиянци. От услугата ще могат да се възползват само коректните платци на такса смет. Това стана ясно на заседание на комисията по околна среда в общината, на която беше представена идеята за проучване на три площадки за събиране на непотребните вещи, информира в. "Сега".

По думите на зам.-кмета по екология Мария Бояджийска става въпрос за изграждане на центрове за повторна употреба в депото в Суходол, Требич и заработилия от средата на септември завод за боклука в с. Яна.

"Проектът има за цел да събира стари мебели и електрически уреди, които могат да бъдат ремонтирани и след това повторно използвани от хората с ниски доходи. Тези, които могат да бъдат поправени, ще бъдат поправени, а тези, които не могат - ще бъдат рециклирани или съответно оползотворени по друг начин", обясни Бояджийска.

По план общината трябва да организира извозването и ремонта на вещите, след което ще може да ги продава на търг като собствени. Изгодата за предишния им собственик е, че няма да плаща за превоз и такса депо.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес