Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Отхапа парче месо от учител": Родители се оплакват от системен тормоз от агресивно дете

07 октомври 2024, 08:14 часа • 750 прочитания

Родители на третокласници в столичното 6 училище мислят да отпишат децата си от класа, тъй като търпят системен психически и физически тормоз от страна на техен съученик. По думите им убечният процес е силно затруднен и децата, а и учителите всеки ден са жертви на агресия.

Детето, освен че тормози физически съучениците си, нападало и учители - миналата година отхапало парче месо от ръката на зам.-директора, който напуснал след инцидента.

ОЩЕ: Родители на третокласници в столично училище твърдят, че децата им са системно малтретирани

Какви са оплакванията им?

Всичко започна през 2022 г., когато в класа идва дете със СОП.

"Имахме прекрасен учител в първи клас, но когато видя, че не може да се справи с поведението на това дете, просто напусна", разказа един от родителите в ефира на Нова телевизия.

Според родителите ръководството на училището не е защитило нито интересите на учителя, нито на децата им. "Проблемното дете не може да задържи вниманието си повече от няколко минути и започва да се люлее на стола, да лази под краката на децата, да се разхожда", оплака се друг родител.

ОЩЕ: Ето как да се справим с агресията в училище: Специалист представи методи

Един от бащите каза, че момчето е ударило дъщеря ми в корема. Друг пък сподели, че миналата седмица е водил детето си в "Пирогов", защото е получило ритник в корема от същото дете.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес