Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Елин Пелин с награда и почетна грамота от Националния център по трансфузионна хематология

16 юни 2021, 16:56 часа

На 14 юни – Световен ден на безвъзмездния и доброволен кръводарител Българският Червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) за осемнадесети път обединиха своите усилия, за да изразят дълбоката си благодарност към доброволните и безвъзмездни кръводарители. Тази година, поради пандемията от COVID-19, награждаването се извършва по места, в областните центрове. С Почетни грамоти са отличени кръводарители от цялата страна – хора, чието човеколюбие е спасило живота на стотици пациенти.  

Реклама

Заместник-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска, директорът на Секретариата на Столичната червенокръстка организация Петранка Недялкова и директорът на НЦТХ д-р Николай Николов връчиха награди на 9 индивидуални кръводарители и 9 институции, фирми и неправителствени организации, допринесли за популяризирането на каузата в София. 

Община Елин Пелин получи награда за специален принос към каузата на кръводаряването и благодарствена грамота в знак на признателност от БЧК и НЦТХ. От името на кмета на Община Елин Пелин почетния плакет и грамота получи г-жа Ренета Денкова - секретар на Община Елин Пелин. 

Тази година СЗО избра за мото на Световния ден на кръводарителя „Дарете кръв, нека светът продължи да пулсира“.

Нека не забравяме, че хората се нуждаят от кръв всеки ден, дори и по-време на пандемия!

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес