Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Самоков влезе в час по природни науки

16 февруари 2023, 16:52 часа • 1280 прочитания
Реклама

"Днес се върнах в ученическите си години, но причината за това не е ретроспективна, а точно обратното - модерен нов кабинет по природни науки, който бе представен в ПГ "Константин Фотинов". Колко много възможности за информация и обучение имат днес младите хора!", заяви кметът на Самоков Владимир Георгиев.

Той е категоричен, че е важно съвременните достижения и иновациите в образованието да намират своето място в нашите училища.

"Така децата ще имат възможност за по-добро обучение, онагледяване на учебния процес и достъп до информация. Ето защо община Самоков подкрепи инициативата на ръководството на учебното заведение и резултатът е един прекрасен кабинет, с модерно оборудване, което ще подпомогне обучението на учениците в природните науки", каза кметът.

Днес бяха демонстрирани възможностите за обучение - от експерименти по химия до виртуални дисекции по биология.

"Всичко това представя материала по природни науки по достъпен начин, в което се убедих от направената демонстрация. Кабинетът е реализиран по Националната програма "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда", модул „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки в профилираната подготовка", уточни Георгиев.

По думите му инвестициите в образованието са инвестиции в бъдещето.

"Ето защо Община Самоков ще продължи да подпомага подобряването на материалната база в училищата. Както казах на срещата ми с директорите на училищата, ние ще подкрепяме инициативността на всяко училище и ще подпомагаме привличането на средства за подобряване на процеса и условията на обучение", обобщи той.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес