Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Божурище свика щаба за защита при бедствия

23 май 2024, 17:15 часа • 192 прочитания

Днес се събра Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, които включва експерти от Общинска администарция, общински съвет, пожарна безопасност и полиция!

Щабът бе свикан във връзка с изключително тежката обстановка и тежките наводения, които бяха причинени във вчерашния ден – 22.05.2024 г.

От ранна утрин обикаляме и правим оглед на нанесените щети в засегнатите части на общината.

Сформирахме работни групи и екипи с включена тежка механизация, които от днешния ден започнаха почистване и разчистване на засегнатите участъци. Продължаваме да локализираме нанесените щети в частни имоти. В тази връзка - Заповедта за частично бедствено положение ще остане в сила до нейната отмяна.

Преди малко подписах докладна към Общински съвет- Божурище, чрез която ще отредим средства, с които можем да разплащаме необходимото почистване, разчистване и всичко необходимо в тази връзка.

Средствата след това, ще поискаме да ни бъдат възстановени от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Тук е моментът да благодря на екипите на пожарна безопасност, с които рамо до рамо дадохме помощ на наши съграждани и техните домакинства в тази изключително тежка ситуация.

Най-важното и за наше най-голямо щастие - няма жертви, а само материални щети.

Едно от най-засегнатите места в общината ни е махала Бобен в село Хераково, към този момент мостът на „Бобенски път“ е проходим и ситуацията е овладяна. Ток и вода има навсякъде в общината!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес