Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясен Русев - човекът, който иска да "раздвижи" Дружба

11 октомври 2023, 10:17 часа

Ясен Русев, който е разработил “вълшебна” боя за писане - изцяло българска иновация, нанасяна по стените на училища, университети и офиси на корпорации в почти целия свят, е кандидат за кмет в район „Искър“ от “ПП - ДБ (Спаси София)”.

Реклама

Себе си определя като баща, съпруг и човек с обществена позиция. Повече от 10 години ръководи успешен бизнес. Сега иска  да се впусне в ново предизвикателство. Използвайки управленския си опит, да започне да твори - този път не с вълшебната боя, а с екип от профоналисти, по-добро, спокойно и зелено бъдеще за района, в който живее със семейството си.

Вярва, че здравето и спортът са от първостепенна важност за всички в София и в частност за хората в „Дружба“. Затова ще работи за повече зелени пространства, градинки, места за отдих и развлечение за малки и големи; за спокойствие и контрол; за подобрен градски транспорт и за по-добра инфраструктура в район „Искър“.

Г-н Русев, говорите за ключово значение на здравето и спорта в район „Искър“. Защо извеждате този приоритет толкова напред в програмата си?

Виждали ли сте отблизо квартал „Дружба“? Например езерото ни и всички възможни места за спорт и отдих, които имаме в района! Това наистина е едно чудесно място с потенциал за здравословен живот. Има толкова много пространства, които могат да се оползотворят с тази цел. С екипа ми стъпваме изцяло върху разговорите и мненията на хората, с които се срещаме. Зная, че дружбенци обичат да прекарват свободното си време навън, обичат да залагат на полезните навици. Иска ми се да се чувстват спокойни, сигурни, да се забавляват, да са здрави и да имат висока спортна култура...всичко това, докато са у дома си – в район „Искър“.

Как си представяте, че може да се случи това?

Веднага ви давам пример за събитие, което с екипа ми организирахме доста спонтанно и което срещна много голям интерес; обединихме толкова много жители под мотото “Дружба спортува”. Благодарение на един такъв спортен видяхме рамо до рамо много хора, практикуващи различни спортове. След такъв висок интерес, не бих се поколебал да превърна “Дружба спортува” в традиция. Иска ми се „Дружба“ да се раздвижи във всеки смисъл. Представям си, че децата ни ще имат здравословна среда за живот; достатъчно и добре поддържани училища и детски градини; места, на които да тренират, да общуват, да четат, да се развиват като пълноценни личности.

Какво друго искате да промените в район Искър?

Сред останалите ни приоритети са осигуряването на безопасността по пътищата и гаранции за сигурността, спокойствието и чистота в района, като тук може да бъдете сигурни, че няма да има сигнал, останал без отговор, нито компромиси при констатиране на нарушение на правилата. Вярваме, че имаме нужда от по-добра инфраструктура и подобрен градски транспорт.

От самото начало на кампанията сами може да се уверите, че винаги търсим мнението на хората, с които се виждаме, защото жителите са неразривен коректив на доброто управление.

Искам всеки да може да ме открие и да сподели на мен или на прекрасния ми екип от професионалисти - какъв е неговият проблем. Ще работя в полза на хората от квартала, защото аз самият живея тук отдавна и съм изстрадал, ако така мога да кажа, проблемите му. В същото време не си представям, че бих могъл да си избера друг район в София, в който да живея. Това е определен сантимент към начина на живот в тази общност, която представлява район „Искър“. Целта ми е никой от жителите тук да не се съмнява, че има по-добро място за живот. Ще направим всичко това заедно, обединени.   

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес