Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григорова: Първата стъпка вече е направена

29 октомври 2023, 21:05 часа

Направихме първата стъпка, която е най-важната. Това коментира Ваня Григорова пред медиите след като по предварителните данни от първи тур на местните избори тя отива на балотаж с Васил Терзиев другата неделя. 

Реклама

Каква е първата стъпка?

"Поставихме в центъра на дебата в кампанията проблемите на работещите хора, проблемите на малкия човек. Накарахме хората да повярват, че една друга София е възможна. Ние имаме волята на продължим докрай и ще го направим", посочи Григорова. ОЩЕ: Изборите приключиха: Изненадващ резултат в София! Балотажи в повечето големи градове

От кого ще търси подкрепа за втори тур?

"Още в самото начало при откриването на кампанията заявихме, че търсим подкрепа от всички партии, коалиции, НПО и отделни хора, които припознават нашите каузи, които смятат, че малкият човек всъщност не е малък, а има достатъчно основания, той да бъде поставен в центъра на политиката на СТолична община и че бюджетът на Столична община трябва да обслужва интересите на обществото", подчерта Григорова. Тя заяви, че продължава срещите с хората по места. "Разговорът ни винаги е бил с гражданите", добави Григорова. 

От екипа й казаха, че не влизат в сглобки и коалиции, а търсят подкрепата от хората. 

Благодарностите

Григорова благодари на гражданите, които са повярвали в идеите й и са я подкрепили. "Благодаря на Градската организация на БСП, благодаря на всички коалиционни партньори, особено много благодаря на моите колеги от синдиката", каза Григорова. Тя заяви, че е усещала подкрепата на гражданите в цялата кампания. 

Иван Таков от БСП - София благодари на всички, които са упражнили правото си на глас. "Благодаря на всеки един, който подкрепи нашата кампания и битката ни да разглобим сглобката, благодаря на цялата градска организация, на нашите членове и симпатизанти, на всички наши съмишленици за дългия път, който извървяхме заедно", каза Таков. Той определи кампанията като успешна. "Гласът на хората беше чут", добави Таков. 
ОЩЕ: Ваня Григорова: Гласувах за София, която трябва да бъде един по-светъл и свободен град

Костадин Паскалев от "Левицата" благодари на Ваня Григорова за тежкия личен ангажимент, който е поела, които по думите му съответстват на целия й професионален път. "От друга страна искам да благодаря на Иван Таков за волята, която прояви, за да се стигне до ляво обединение. Най-накрая искам да благодаря на софиянци", каза Паскалев.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес