Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ замеси и съпругата на районен кмет в София в далавери с обществени поръчки

06 юни 2024, 11:22 часа
Реклама

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС съобщиха за още далавери с обществени поръчки в Столична община. Този път става въпрос за съпругата на кмета на район "Слатина" Георги Илиев.

На 17 май тази година зам.- кметът по финанси и секретарят на общината Диляна Попова са склюили два договора с предмет „Подпечатване на предизборни книжа и материали“ с фирмата „Севън старс ес пи ю“ ООД. Единият договор е за парламентарните, другият за европейските избори. Те са на стойност 30 000 лв.

ОЩЕ: Заради нарушения кметът на София спира 21 обществени поръчки

Фирмата е на съпругата на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев.

“Става въпрос за два директни договора със съпругата на районния кмет на "Слатина" Георги Илиев между нея и Столична община”, заяви Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС.

„Тук гледаме сериала „Отчаяни съпруги“, но продължението – „Финансирани съпруги“, каза Антон Хекимян.

Преди около месец от ГЕРБ съобщиха за схема с договор за директно възлагане на обществена поръчка със съпругата на бивш министър от „Продължаваме промяната“ Деница Цекова. Тя и нейната фирма е трябвало да направи независим одит на общината.

От ГЕРБ поискаха отговори от кмета на София Васил Терзиев, районният кмет Георги Илиев и зам.-кмета Иван Василев и секретаря на общината. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес