Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев представи лична история, свързана със софийския маратон

08 октомври 2023, 14:01 часа
Реклама

Кандидатът за общински съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев представи лична история, свързана с провелия се днес Софийския маратон, става ясно от публикация във "Фейсбук". 

"Отново по трасето потеглиха и участниците от ParaKids - една от моите любими организации - те подкрепят младежи със специфични потребности и вършат чудеса в работата си с тях. Точно преди година на маратона се запознахме с Даниела Садикова и Бояна Коцева и от тогава до днес подкрепихме работата им и организирани от тях състезания по адаптирани спортове, с решение на общинския съвет предоставихме и помещение за съхраняване на специализароното оборудване за децата", сподели в социалната мрежа Георгиев. ОЩЕ: Започва строежът на най-големия спортен обект в София за последните години (ВИДЕО)

Той също така връчи лавровия венец на състезателя от Кения Матю Киплагат, който е  подобрил досегашния рекорд на юбилейното издание на софийския маратон. Победителят изтичал 42 километра за 2 часа 12 минути и 12 секунди, а от българите най-добре на класическата дистанция от 42,195 км се е представил Ивайло Вълев, който финишира седми с 2:38.18 часа.

При жените победителка е кенийката Беатрис Торойтич с 2:38.27 часа. Отлично се представи българката Маринела Нинева, която завърши втора с личен рекорд - 2:41.02 часа. Юбилейното 40-о издание събра близо 6000 бегачи от 57 държави.

"Горд съм, че екипът ни от Фондация "София - европейска столица на спорта" и изключителният Анатоли Илиев се справиха отлично с организацията. Наред с „класическите“ маратонци, се проведоха полумаратона на 21 километра, бягане на 10 и 5 километра, както и бягането на хората с трансплантации", написа още Георгиев. 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес