Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: Не, кмете, ситуацията в София не е овладяна (ВИДЕО)

28 ноември 2023, 14:10 часа

Не сте прав, кмете. Ситуацията не е овладяна - това се вижда с невъоръжено око. Просто спря да вали сняг. Излезте от кабинета и се разходете. С подходящи зимни обувки. Това написа общинският съветник в София от ГЕРБ Георги Георгиев.

Реклама

Той отговори на твърдението на столичния кмет Васил Терзиев, че ситуацията в града се нормализира след обилния снеговалеж през уикенда.

София е затрупана от паднали клони и на места - цели дървета. Четвърти ден вече централни улици и/или тротоарите им са непроходими, освен ако не си носите моторна резачка. Това създава опасности за пътни инциденти, защото пешеходците слизат на платното, за да заобиколят клоните", пише още Георгиев. Още: Заради снега: Глобиха със 120 000 лева почистващите фирми в София

По думите му "София е гигантска ледена пързалка". "Разходете се с Борис Бонев  и вижте сами тротоарите, подлезите, спирките на градския транспорт", допълва Георгиев, като според него "градът затъва в боклуци".

"Не се заяждам, искам да ви помогна. Ето съвети (непоискани), защото работя като общински съветник:

  1. Не искайте от гражданите да не ходят на работа и като доброволци да свършат тази на общината по почистването.
  2. Обърнете се веднага към други институции за помощ - за разчистване на стотиците пострадали дървета могат да съдействат от държавното горско стопанство, от пожарната (не виждаме вече техни екипи по улиците), в наистина краен случай (какъвто този едва ли е) поискайте помощ от армията. Имате редица правомощия по закон, включително да обявите извънредна ситуация и да можете да им нареждате какво да правят докато трае тя", допълва още бившият председател на СОС.

"Да падне сняг през ноември не е извънредно събитие, напротив. Да се направи организация за почистване не е лесна работа, но пък е кметска работа. Такава, за която се кандидатирахте наскоро с уверения, че сте подготвен да я вършите от първия ден. В случая - от първия сняг", пише още Георги Георгиев. Още: Георгиев: Стартира разширението на метрото през "Слатина", въпреки кабинета на ПП (СНИМКИ и ВИДЕО)

Той допълва, че ще изиска официално всички документи и цялата информация за действията на всички отговорни органи в последните дни.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес