Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фандъкова: На първо е място сигурността на гражданите

17 септември 2015, 13:14 часа • 2496 прочитания

На първо е място сигурността на гражданите, защото разговарям с тях и получавам мнението и притесненията им. Специално поисках от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова увеличаване на патрулите в центъра на София, което вече е факт.

Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос на БГНЕС какво прави Столична община за интегрирането на бежанците, предвид увеличената имигрантска вълна.

„Семействата на хората, които бягат от войната имат своето място в центровете за бежанци с достойни условия. Мен като кмет ме вълнува сигурността на гражданите на столицата и най-вече в центъра на града борбата с криминални прояви. Преди няколко дни имахме такъв случай и най-вече с трафикантите. Подкрепям сериозни санкции срещу трафика, защото това създава притеснението у хората”, каза още по темата столичният кмет.

По повод празника на София тя пожела на софиянци да са живи и здрави, Бог да пази града ни, да го обичаме и да работим за него. „Последните години всички заедно с общи усилия променяме града си. Той има огромен потенциал, който се опитваме да развиваме. Да са живи и здрави децата ни-най-голямото богатство на града ни.”, пожела още Фандъкова.

Според нея промяната в града през последните години се вижда. Всички усилия били насочени към по-зелен и екологичен град. „Това е метрото, което 350 000 дневно ползват. Започнахме голямата модернизация на градския транспорт с общо 226 нови автобуси, тролейбуси, трамваи се движат по улиците на града. Имаме още много работа, в момента тече процедура за нови 110 автобуси, които да се включат в градския транспорт. Идеята е до 2020 г. средната възраст на автобусите да бъде 7 години”, не пропусна да се похвали кметицата.

Тя допълни, че, според нея за десетилетия напред е решен проблемът с битовите отпадъци на града и са построени 80 нови сгради на детски градини. Столична община влагала много ресурси и за инвестиции в културно-историческото наследство, паркове, градинки, поливни системи и зелени тревички.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес