Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фандъкова: Кино “Влайкова” се нуждае от спешен ремонт на покрива

15 май 2021, 18:06 часа • 2739 прочитания

Кино “Влайкова” се нуждае от спешен ремонт на покрива. Това пише във Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова, която дава и пояснения за започналата вече инициатива.

"Първата крачка е разчистването на тавана, в което днес се включват много доброволци и екип на Столична община. Ако искате и вие да бъдете част от инициативата за възстановяване на сградата на най-старото действащо кино в София - тук можете да научите повече за организацията https://bit.ly/33LGFKk", отбелязва Фандъкова и допълва: "моят личен ангажимент е освен с доброволен труд, Столична община да осигури и финансиране за ремонта на покрива".

Междувременно председателят на политическата група на ГЕРБ в Столичния общински съвет, Малина Едрева, също взе отношение по темата, като посочва в своя публикация: "Благодарение на изричната воля на дарителя към държавата, сградата запази функцията си в годините на прехода. А хора с отношение към културното пространство и изкуството Кино, като директорът Олег Ковачев, увличат и събират подкрепа".

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес