Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП-София започна кампания за проблемите на крайните квартали в София

16 март 2015, 11:51 часа • 13229 прочитания

София трябва да изглежда по по-различен начин и затова Градският съвет на БСП – София и движение "Модерна България" ще започне кампанията "Другото лице на София". Това заяви председателят на БСП – София Калоян Паргов при подписването на споразумение за сътрудничество на местно ниво с движение "Модерна България", предаде БГНЕС.

Паргов поясни, че идеята на кампанията е да хвърли поглед отвъд идеалния богат център на София. "Ще настояваме общината и главния архитект Петър Диков да кажат не само как ще изглежда центъра на София, но и кварталите. А защо не и 32-те села, които са инфраструктурно изостанали", подчерта лидерът на БСП-София.

Паргов съобщи, че вече е започнало допитване сред членовете и симпатизантите на БСП за проблемите на столицата. Анкетата ще продължи до края на март, но първите резултати от нея показват, че в различните части на София има различни проблеми. Допитването цели също така да покаже какъв кмет на София искат симпатизантите. Дали той да бъде партийна или гражданска кандидатура. Запитан за конкретните имена, Паргов заяви на шега, че вече са започнали да се спрягат различни имена с буквичката "К" – Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Калоян Паргов, както и Борислав Цеков.

Иначе в споразумението между БСП-София и "Модерна България" са отбелязани четири точки, по които партньорите ще си взаимодействат:

1. Да обединят своите обществено-политически усилия в борбата за социална справедливост и отстояването на правата на гражданите.

2. Да работят съвместно на политическо и експертно ниво за осъществяване на общински политики, насочени към подобряване на социално-икономическото развитие и качеството на живот в София.

3. Движение "Модерна България" се ангажира чрез своите публични позиции и активност в гражданското общество да подкрепя и съдейства за разясняването и отстояването на управленските проекти на БСП-София и приоритетните теми и области, посочени в това споразумение.

4. БСП-София и Движение „Модерна България“-София изразяват воля да разгърнат своето взаимодействие и сътрудничество в предстоящите през 2015 г. местни избори чрез:

- подкрепа за политиките и кандидатурите, издигани от БСП-София;

- политическо и експертно съдействие в предизборната кампания от страна на Движение „Модерна България“-София;

- включване на подходящи граждански кандидати от Движение „Модерна България“-София сред кандидатите, издигани от БСП-София.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес