Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП обяви, че няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС

14 ноември 2023, 16:10 часа • 1910 прочитания

Членовете на Изпълнителните бюра на Националния и на Градския съвет на БСП са взели решение групата на социалистите в СОС да не подкрепя кандидатурата на Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет.

По-рано днес кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София" обяви, че ще води преговори с всички останали партии в СОС - без ГЕРБ - за да събере недостигащите най-малко 8 гласа за избирането му. БСП също се оказа вариант за лидера на "Спаси София", който призна, че вече са водени разговори със съветниците около Иван Таков и Ваня Григорова в СОС. Още: Блокаж: Столичният общински съвет остана без председател (СНИМКИ и ВИДЕО)

Позицията на БСП 

"Няма да подкрепим Борис Бонев за председател на СОС", каза Иван Таков в отговор. Това е решението на колективните ни ръководни органи на национално и градско ниво.

"То произтича от нашата последователна позиция да не правим коалиции или сглобки с цел на всяка цена да участваме в управлението на Столична община. Разбира се, готови сме да разговаряме за политики, базирани на ценности, с всяка политическа група в СОС. Изборът на председател сам по себе си е безпредметен, ако нямаме съгласие по приоритетите, по които ще работи Столичният общински съвет", категоричен е Таков. Още: Бонев призова партиите в СОС да го изберат за председател, а ако не се справи - да го сменят (ВИДЕО)

"Различната философия, която ние имаме за развитие на София и която беше толкова добре приета от гражданите в предизборната кампания, изисква от нас отговорност и твърдост в действията ни", каза още той. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес