Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП и АБВ ще си сътрудничат "по отделни политики" в София

26 ноември 2015, 16:24 часа • 3631 прочитания

Столичните организации на БСП и АБВ ще си партнират по отношение на процедурата за избор на главен архитект на София, по предложение на общинските съветници от коалиция „Сердика“, както и подкрепа за предложението на групата на БСП в СОС за засилване на мерките за сигурност в учебните заведения на територията на София. Това стана ясно след съвместна среща на ръководствата на двете партии.

„Градските организации на двете партии проведоха първата си работна среща. Тя идва логично, тъй като по-активните разговори между нас започнаха още между първи и втори тур на местните избори“, посочи лидерът на АБВ-София Тодор Цанев.

"По отношение на партньорството помежду ни в София, ние сме се явили вече на изборите като две отделни коалиции. Това че не работим като единна група в СОС не пречи да имаме общи разбирания и да действаме единно в определени случаи. Тази среща е част от линията на АБВ и на националното ръководство на партията да вървим в посока на подобряване на диалога в лявото", уточни Цанев.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов пък посочи, че с АБВ нямали разминаване по 90% от политиките за София. С АБВ ни свързва общо минало и ни предстои общо бъдеще, каза той.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес