Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Болницата в Елин Пелин организира безплатни прегледи за сърдечно-съдови заболявания

14 октомври 2024, 18:16 часа • 258 прочитания

„МБАЛ-ЕЛИН ПЕЛИН“ ЕООД организира безплатни медицински прегледи за пациенти с ендокринни патологии и сърдечно-съдови заболявания. Всеки вторник от 09:00 до 12:00 ч. д-р Ивелина Михалева, ендокринолог, ще провежда прегледи за заболявания на щитовидната жлеза и диабет тип 2. Записването става на място или по телефон на номер: 0725/60151-3.

Също така, всеки вторник и четвъртък в същия часови интервал, д-р Ивайло Иванов и д-р Нели Дикова ще осигуряват безплатни медицински прегледи за пациенти с артериална хипертония, сърдечна недостатъчност и други сърдечно-съдови заболявания. Записването се извършва на същия телефон или на място в болницата.

Кампанията ще продължи от 22 октомври до 28 ноември 2024 г. и всички нуждаещ се би могъл да се възползва от тези безплатни прегледи.

Д-р Ивелина Михалева е родена в гр. Варна. През 2005 г. завършва Първа езикова гимназия – гр. Варна, а през 2011 г. – Медицински университет – София. През 2016 г. придобива специалност по Ендокринология и болести на обмяната след специализация последователно в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна и Военномедицинска академия – София. Част от екипа на МЦ „Калимат“ е от 2015 г. От 2018 г. е консултант в „МБАЛ Елин Пелин“ и МБАЛ „Скин Системс“. През 2021 г. завършва магистратура по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“. През 2022 г. придобива образователна и научна степен „доктор“ с тема на дисертационния труд „Фармакологични, генетични и генно-експресионни проучвания на глюкозната хомеостаза и захарен диабет тип 2“. Владее английски и немски език. Член на Български лекарски съюз, Българско дружество по ендокринология, Eвропейско дружество по човешка генетика (European Human Genetics Society). Автор е на научни статии в български и международни списания.

Д-р Ивайло Иванов е специалист по вътрешни болести и кардиолог в София с над 20 години медицински опит. Провежда прегледи в кардиологичен кабинет, оборудван със съвременна диагностична апаратура, с възможности за осъществяване на холтер ЕКГ-72 часа, холтер АН и ехокардиография на експертно ниво. Д-р Иванов не преглежда деца. Завършва Медицински университет София през 1998 г. Своята специалност Вътрешни болести придобива през 2008 г. след специализация в Медицински институт на МВР София, а специалност Кардиология през 2014 г. след специализация във Военномедицинска академия София. През 2023 г. придобива магистратура „Управление на клинични изпитвания“. Има сертификати за ехокардиография на фундаментално и експертно ниво; публикации, статии и постери на конгреси по кардиология в България и чужбина; Доброволческа дейност: Лекции на годишните конференции на Федерация Български пациентски форум и на конференция Световен бъбречен ден. Член на Български лекарски съюз. Лекар на годината 2019 на наградите "Даниела Сеизова - В името на живота" и Федерация Български пациентски форум. Взема участие в редица международни клинични проучвания на иновативни медикаменти като главен изследовател. Д-р Иванов е работил като началник медицинска служба в НСЖ. От 2002 г. до 2021 г. е бил научен сътрудник и асистент в Клиника по кардиология и интензивно лечение към Медицински институт на МВР София. Практикувал е в Кардиологично интензивно отделение към Военномедицинска академия, в Клиника по вътрешни болести към УМБАЛ "Св. Анна" и е бил Началник интензивно кардиологично отделение към Медицински институт на МВР София. Консултант кардиолог е в МЦ Синексус, както и кардиолог - Началник отделение в „МБАЛ Елин Пелин“. Към момента развива индивидуална практика в Кардиологичен кабинет д-р Иванов.

Д-р Нели Дикова е специалист по вътрешни болести и кардиолог в София с над 28 години медицински опит. Извършва диагностика и лечение на сърдечно-съдовите заболявания, ехокардиография, холтер ЕКГ, холтер на артериалното налягане, велотест. Има интерес към терапията на пациенти с исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, сърдечна недостатъчност, ритъмно-проводни нарушения. Д-р Дикова не преглежда деца. Завършва Медицински университет Плевен през 1995 г. Своите специалности Вътрешни болести и Кардиология придобива през 2006 г. и 2023 г 2014 г., Конвенционална ехография – абдоминална ехография и повърхностни структури; Ехокардиография; Член на Български лекарски съюз и Дружество по кардиология; Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността. От 1996 г. д-р Дикова е ординатор на Вътрешно отделение към МБАЛ Кнежа, а от 2017 г. работи в Национална кардиологична болница като завеждащ на Спешно отделение. Практикувала е в МЦ Лора София. От 2023 г. е част от екипа специалисти на МДЦ Медива.

Още: МРРБ се захваща с тежкотоварния трафик в община Елин Пелин

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес