Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВСС се захваща с доклада на специалната комисия за Нотариуса

03 юни 2024, 18:03 часа • 3141 прочитания

Съдийската колегия ще обсъди на заседанието си утре (4 юни) доклад за дейността на специалната комисия, проверяващи факти и обстоятелства, свързани с участието на съдии в дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса.

Това става ясно от протокол от последното заседание на комисията, публикуван на сайта на съдебния кадрови орган. На него е взето решение да се направи отчет на свършеното дотук и да се поиска удължаване на срока на дейността на специалната комисия до 30 септември. Още: Според съда главният прокурор не дължи отговори за влиянието на Нотариуса в системата

Дни след разстрела на Мартин Божанов излязоха данни за негови връзки в магистратските и политическите среди. Проверки започнаха съдийската и прокурорската колегии, а в 49-ото Народно събрание беше създадена временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. Парламентарната комисия не успя да събере кворум за заключителен доклад, а от повече от месец прокурорската колегия не дебатира по темата. Още: Нотариуса, Еврото и "вълшебното килимче": Как брокери на влияние диктуват на разследващите?

Няма публична информация и какво се случва с разследването на прокуратурата както за смъртта на Нотариуса, така и за евентуално негово влияние в съдебната система.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес