Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Времето до края на август 2024 г.

15 август 2024, 12:10 часа • 8630 прочитания

Остават още две седмици до края на август - месецът, в който повечето хора избират да прекарат своето свободно време през лятото. Ето каква е прогнозата за времето до края на месеца.

Юли 2024 г. донесе на Земята нов най-горещ ден (ГРАФИКИ)

Над нормата

И през втората половина от месеца температурите ще останат над климатичните норми, а сумарните количества на валежите в повечето райони ще са под нормите. През повечето дни от периода времето ще е слънчево. През първата седмица след обяд ще се развива купеста облачност, а над планинските райони в Югозападна България и купесто-дъждовна и главно там на отделни места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Още: Проф. Рачев: Забравете за понижение на температурите

Последните десет дни

Към 19-21 август се повишава вероятността за временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще е от изток, слаб, по Черноморието след обяд – умерен. След временно стабилизиране на въздушната маса и период с по-малка вероятност за краткотрайни следобедни валежи, към 25-27 август тя отново се повишава. Изгледите са отново валежите да са главно в планинските райони в Западна България, а на изток да остане сухо. През последните дни от месеца по-голяма е вероятността за сухо и слънчево време в цялата страна.

Седмична прогноза за времето за 12-18 август 2024 г.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес